postrehy, zamyslenia, básne nevšedných dní s Bohom

...keď stretávate anjelov :)

21. 4. 2013 22:33
Rubrika: Nezařazené

#1

 

Dobieham električku, zase nestíham, zdrhá mi pred nosom...áááále niééé. Ach, dobre Bože, skúsim robiť niečo s tým svojim "všade na poslednú chvíľu", ale prečo dnes? Idem na večer chvál, tam by som naozaj nemusela meškať..mám 10 minút. Prichádzam na opustenú zastávku, kde na lavičke sedí pán s trochu ošuntelým výrazom v trochu obnosenom, ale čistom oblečení, s polorozpadnutým ruksakom pri nohách. Má bielošedé strnisko, ktoré na jeho opálenej pokožke úplne svieti. Až na druhý pohľad vidím, že je asi bezdomovec. Pripaľuje si cigaretku, usmieva sa.

 

- Dobrý večer vám přeju slečno. (Áno, je to tu, bude si pýtať peniaze, ako inak? Už chcem odpovedať, prepáčte, nemám, ale miesto toho odpovedám na pozdrav.)

 

- Dobrý večer aj vám.

 

- To víte, byl jsem takhle v pátek na koncertě na náměstí, hrál tam XY a já ho znám už několik let. Měl jsem jenom stovku, to víte, jsem na ulici. Ale mně se to tak líbilo, že jsem mu tu stovku musel dát. A víte co? On všem do mikrofonu řekl, že neví jak je to možné, ale že je šťasten, že jsem tu rakovinu přežil a že mě zas rád vidí. A lidi jak to slyšeli, ten můj příběh, tak mi začali posílet peníze, cigarety a panáky. Odešel jsem s 2 tisícami. Ale já si nikdy neprosím peníze. Zítra beru 800, to je dobrý, ne? Byl to tak silný zážitek na tom náměstí. Bůh se o mě stará.

 

- To si naozaj myslíte vo vašej situácii?

 

- Ano. Ja Boha TAK miluji!

 

- To je dobre, on vás má naozaj rád.

 

- Vy jste věřící?

 

- Áno.

 

- Všechno můžu, ale ne všechno mi prospívá. Hledejte nejprve královstí Boží a jeho spravedlnost a všechno ostatní vám bude přídáno. Matouš 6.33 (Nestačím sa diviť ako je pán sčítaný a s akým pokojom, radosťou, vážnosťou a istotou to hovorí. Zrovna on. Bezdomovec. Na ulici.) A vy ste Slovenka?

 

- Hej.

 

- Já TAK miluji Slováky - prechádza do celkom peknej slovenčiny - veď sme stále bratia. Ale mal som kamarátku, ktorá mi hovorila, že slovensky musím hovoriť mäkko, s ľahkosťou. - úsmev a prechod do češtiny - a umím taky německy a rusky.

 

- Tak prečo ste na ulici?

 

- To víte, ta rakovina, víckrát mě řezali, bylo to náročný. Ale já TAK miluji život! A rozdávám radost, víte? Minule jsem našel pytel s konzervama, tak jsem to dal dalším bezdomovcům.

 

- Prepáčte, už musím ísť, ide mi električka, nech sa teda o vás pán Boh stará aj naďalej.

 

- Jo, zrovna jsem vám chtěl říct to samé. Tak hezký den slečno a ať vás Bůh provází!

Zobrazeno 1145×

Komentáře

Erumoico

tak to je hodně dobrý :) tohodle bezdomovce potkat musí být zážitek :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz